Ordboken Svenska Idiom av Hans Luthman

”Mycket bra bok skall användas utomlands för undervisning i vårt inte alltid lätta språk”

Boken Svenska Idiom

Foto: Frida Ahlström & Thobias Bernardo, Folkuniversitetets förlag.

Idiomen – språkets krydda och muskler

Författare: Hans Luthman – språkpedagog och läromedelsförfattare.

Beställ ordboken Svenska Idiom här!

De fasta uttrycken i svenska språket är ofta svåra att förstå för studerande med utländsk bakgrund och blir därför ofta ett hinder vid språkinlärningen.

Svenska idiom ger läsaren unika möjligheter att lära sig de mest centrala uttrycken i svenska språket med hjälp av inbyggda nycklar och länkar. Uttrycken definieras i två steg, dels i form av förklaringar, dels i en vardagsnära kontext som visar typisk användning av uttrycket.

Idiomen är systematiskt ordnade efter huvudord som utgör sökord i alfabetisk ordning. Vid synonyma uttryck fungerar sökordet som länk till andra uttryck i ordboken, vilket leder till fördjupad förståelse. Ordboken innehåller ca 4 500 fasta uttryck.

Övningsboken behandlar flera hundra frekventa vardagsuttryck i varierade övningar. Den ger samtidigt en möjlighet att förstå och arbeta mera fördjupat med ordboken.

Svenska idiom är även ett utmärkt inläsningsmaterial inför högskoleprovet.

En läsare säger:

”Den bästa idiom ordboken jag har någonsin sett. Den är mycket lätt att använda och framförallt kan man hitta synonymer till varje idiom. Studerande som uppnått hög nivå i ett främmande språk måste kunna idiom för att prata och förstå ett språk obehindrat.Inföddtalare finner idiom ganska lätt och behärskar dem men de som inte har ett särskilt språk som sitt modersmål förstår inte idiom, om de inte lär dem. Idiom gör språket intressant och vältaligt. Därför rekommenderar jag att lära idiom för alla som inte har ett språk som sitt modersmål.”

Beställ ordboken Svenska Idiom här!

En doktorand skriver följande:

”Hej Hans,
Jag är doktorand på Nordica vid Helsingfors universitet och har en bakgrund inom mediespråkvård och har i ett flertal sammanhang använt din förträffliga idiombok. I dag hittade jag även sajten som gav mig svaret på ett översättningsdilemma som jag brottades med, tack för det!

Tack för hjälpen i dag och vid ett flertal tidigare tillfällen! Hälsningar, J.S”

Bläddra i ett utdrag ur Svenska Idiom

Boken Svenska Idiom

Foto: Frida Ahlström & Thobias Bernardo, Folkuniversitetets förlag.

Läs ett smakprov ur Svenska Idiom av Hans Luthman:

Du har möjlighet att beställa Svenska idiom av Hans Luthman här:

Bookmark and Share